بیسموتبیسموتبیسموتبیسموت
  • محصولات
    • خرید کود شیمیایی
    • حلال های شیمیایی
    • فروش نانو ذرات
    • خرید مواد شیمیایی صنعتی
    • خرید مواد اولیه صنایع غذایی
    • خرید مواد اولیه صنایع دارویی
    • خرید مواد اولیه آرایشی و بهداشتی
    • خرید مواد اولیه صنایع کاشی و سرامیک
    • خرید مواد اولیه صنایع شوینده
✕
  • صفحه نخست
  • کود های شیمیایی
  • پتاسیم هیدروکسید و قیمت 2022 + فیلم

پتاسیم هیدروکسید و قیمت 2022 + فیلم

پتاسیم هیدروکسید یا همان پتاس

فهرست مطالب

  • خرید پتاسیم هیدروکسید
  • با توجه به قیمت پتاسیم هیدروکسید در ایران چگونه بهترین خرید را داشته باشیم؟
  • خواص
  • روش تولید هیدروکسید پتاسیم
  • خواص هیدروکسید پتاسیم
  • ساختار پتاسیم هیدروکسید
  • خواص فیزیکی هیدروکسید پتاسیم
  • خواص شیمیایی پتاسیم هیدروکسید
  • اقدامات آتش نشانی در مواجه با پتاسیم هیدروکسید
  • کاربردهای هیدروکسید پتاسیم
  • ایمنی کار با پتاسیم هیدروکسید
  • نگهداری و ذخیره سازی
  • اثرات بالقوه بر سلامتی
  • اقدامات ایمنی پس از تماس
  • تفاوت سود و پتاس
  • جداسازی سدیم و پتاسیم در مسیر شناخت سود و پتاس
  • تفاوت پتاس و سولوپتاس چیست؟
  • کشورهای برتر تولید کننده پتاس بر اساس میزان و حجم تولید
  • منابع:

پتاسیم هیدروکسید یک ترکیب معدنی با فرمول KOH است و معمولاً پتاس نامیده می شود.

هیدروکسید پتاسیم که به آن پتاس کاستیک نیز گفته می شود، یک ترکیب شیمیایی با فرمول KOH است. این ماده خالص شده یک جامد سفید است که از نظر تجاری به صورت گلوله و پوسته در دسترس است. مشابه هیدروکسید سدیم (سود سوز آور، NaOH )، این ماده، یک قلیایی قوی، بسیار محلول در آب و بسیار خورنده است. برای کاربردهای مختلفی از جمله تولید صابون، بیودیزل، باتری، پیل سوختی و کود مفید است.

حدوداً 700000 تا 800000 تن در سال تولید می شود. KOH به عنوان پیشگام بیشتر صابونهای نرم و مایع و همچنین بسیاری از مواد شیمیایی حاوی پتاسیم قابل توجه است. این ماده به طور خطرناکی خورنده است.

https://bismoot.com/blog/wp-content/uploads/2020/04/نکات-مهم-پتاسیم-هیدروکسید-و-خرید.mp4

خرید پتاسیم هیدروکسید

پتاسیم هیدروکسید یا همان پتاس در بازار برای خرید در مقادیر صنعتی و آزمایشگاهی با برند های مختلفی موجود است که شما میتوانید با تماس با ما (۰۲۱۷۱۰۵۷۲۹۷) قیمت روز آن را برای خرید پتاس در هر مقداری جویا شده و قیمت مناسب و برند مناسب کار خود را داشته باشید

شماره تماس ما: ۰۲۱۷۱۰۵۷۲۹۷

قیمت پتاسیم هیدروکسید

پتاسیم هیدروکسید با توجه به این که جنس وارداتی هست، قیمت آن با نوسانات ارز تغییر پیدا میکند. لطفا برای اطلاع از قیمت پتاسیم هیدروکسید با ما تماس بگیرید. (قیمت پتاسیم هیدروکسید ۱ کیلویی و قیمت پتاس تناژ متفاوت است. همچنین برای خرده فروشی با قسمت فروش آزمایشگاهی ما در تماس باشید.)

این نمک پتاسیم در بازار ایران دارای برند های مختلفی است که در زیر چند نمونه رایج آن را برای شما توضیح داده ایم.

فروش هیدروکسید پتاسیم چینی

پتاسیم هیدروکسید چینی با آنالیز رو به رو یکی از پرفروش ترین پتاس های موجود است که دلیل آن قیمت پایین تر آن نسبت به دیگر پتاس های موجود در بازار است

فروش هیدروکسید پتاسیم چینی به همراه آنالیز و عکس کیسه بار

فروش هیدروکسید پتاسیم کره ای

قیمت پتاسیم هیدروکسید در ایران بشدت با قیمت این پتاس در بازار سنجیده میشود چرا که کارخانه های مهم و داروسازی ها حتما از این پتاس با کیفیت استفاده میکنند.

خرید و فروش پتاس یونید

فروش هیدروکسید پتاسیم مرک

این نوع از این ماده برای استفاده در آزمایشگاه ها بیشتر استفاده میشود که برای این مورد با شماره ما تماس گرفته و با بخش آزمایشگاهی ما تماس بگیرید.

با توجه به قیمت پتاسیم هیدروکسید در ایران چگونه بهترین خرید را داشته باشیم؟

با توجه به فروش پتاسیم هیدروکسید در بازار فعلی ما پیشنهاد ویژه ای داریم که خرید پتاس روسیه است که کیفیت قابل قبولی برای اکثر صنایع را دارد و همچنین قیمت بشدت مناسب ترین نسبت به نمونه یونید کره را دارد. برای اطلاع از جزئیات بیشتر با تماس بگیرید.

خواص

فرمول شیمیاییKOH
جرم مولی56.11 گرم مول − 1
ظاهرسفید جامد
بوبدون بو
تراکم2.044 گرم در سانتی متر مکعب (20 درجه سانتیگراد)
چگالی2.12 گرم در سانتی متر مکعب (25 درجه سانتیگراد)
نقطه ذوب 360 درجه سانتیگراد (680 درجه فارنهایت ؛ 633 کیلوگرم)
نقطه جوش 1،327 ° C (2421 ° F ؛ 1600 K)
حلالیت در آب   121 گرم در 100 میلی لیتر (25 درجه سانتیگراد)
حلالیت در متانول55 گرم در 100 گرم (28 درجه سانتیگراد)
حلالیت در ایزوپروپانول14 گرم در 100 گرم (در 28 درجه سانتیگراد)
نقطه اشتعالغیر قابل اشتعال

 

روش تولید هیدروکسید پتاسیم

از لحاظ تاریخی، KOH با افزودن کربنات پتاسیم به محلول قوی هیدروکسید کلسیم (آهک ذوب شده) ساخته می شود. واکنش متاتز نمک منجر به رسوب کربنات کلسیم جامد می شود و پتاسیم هیدروکسید را در محلول باقی می گذارد:

Ca (OH) 2 + K2CO3 → CaCO3 + 2 KOH

 

با فیلتر کردن کربنات کلسیم رسوبی و جوشاندن محلول، هیدروکسید پتاسیم (“پتاس کلسینه یا سوزاننده”) بدست می آید. این روش تولید پتاسیم هیدروکسید تا اواخر قرن 19 غالب باقی مانده است، که تا حد زیادی با روش فعلی الکترولیز محلول های پتاسیم کلرید جایگزین شد. این روش مشابه ساخت هیدروکسید سدیم است.

 KCl + 2 H2O → 2 KOH + Cl2 + H2

 

گاز هیدروژن به عنوان محصول جانبی روی کاتد تشکیل می شود. همزمان، یک اکسیداسیون آندی از یون کلرید اتفاق می افتد، و گاز کلر را به عنوان محصول جانبی تشکیل می دهد. جداسازی فضاهای آندی و کاتدی در سلول الکترولیز برای این فرآیند ضروری است.

خواص هیدروکسید پتاسیم

پتاسیم هیدروکسیدیک پایه قوی است البته از آن به عنوان پتاس سوزآور نیز یاد می شود. هیدروکسید پتاسیم معمولاً به عنوان یک ماده قلیایی شناخته می شود. هیدروکسید پتاسیم از نظر شیمیایی بسیار فعال است. این ماده به شدت با اسیدها واکنش نشان می دهد و مقدار قابل توجهی از گرما را در فرآیند تولید می کند. پتاسیم هیدروکسید با انتشار گاز هیدروژن در هوای مرطوب قابل اشتعال و منفجره است. هیدروکسید پتاسیم همچنین باعث خوردگی فلزاتی مانند قلع، سرب، روی و آلومینیوم می شود. دانستن خواص مواد شیمیایی برای بهره برداری از آنها بسیار ضروری است و اطلاعات کافی در مورد خواص هیدروکسید پتاسیم این فرصت را به ما می دهد تا آگاهانه از خواص آن استفاده کنیم.

 

ساختار پتاسیم هیدروکسید

در دماهای بالاتر، KOH جامد در ساختار بلور NaCl متبلور می شود. گروه OH به سرعت یا به طور تصادفی دچار اختلال می شود.

پتاسیم یک فلز فعال است که به سرعت اکسید می شود و توانایی ساخت ترکیبات و اکسید شدن در پتاسیم بسیار مورد توجه بوده و هست. این توانایی پتاسیم به دلیل ساختار و الکترونهای لایه ظرفیت آن و همچنین شعاع اتمی فلز است.

 

خواص فیزیکی هیدروکسید پتاسیم

هیدروکسید پتاسیم یک جامد سفید با چگالی 12/2 گرم در میلی لیتر، نقطه ذوب 360 درجه سانتیگراد و نقطه جوش 1،327 درجه سانتیگراد است. این ماده به صورت گلوله های شفاف یا محلول های آبی با غلظت های مختلف در دسترس است. پتاسیم هیدروکسید یک ماده جامد سفید است. هیدروکسید پتاسیم در بلورهای سفید تا زرد موجود است. البته، با دانستن جرم مولی آن، که 56/11 مول است ؛ برای انجام آزمایشات، محاسبات و دانستن میزان هیدروکسید پتاسیم در محصولات حاوی آن، لازم است که خصوصیات مهم فیزیکی هر ماده را در نظر بگیریم.

 

خواص شیمیایی پتاسیم هیدروکسید

در مورد خواص شیمیایی هیدروکسید پتاسیم نمی توان بلافاصله اظهار نظر کرد. از آنجا که هیدروکسید پتاسیم یک ترکیب است، لازم است بدانید که چگونه این ترکیب را تشکیل دهید و از خواص ترکیبات موجود در آن مطلع شوید.

 

پتاسیم توسط سر همفری دیوی در سال 1807 کشف و جدا شد. پتاسیم هفتمین عنصر فراوان روی زمین است. این یکی از واکنش پذیرترین و الکتروپوزیترین فلزات است و به سرعت اکسید می شود. مانند سایر فلزات قلیایی، پتاسیم با تکامل هیدروژن در آب تجزیه می شود زیرا به شدت با آب واکنش می دهد، فقط در طبیعت در نمک های یونی اتفاق می افتد. مدل پتاسیم بور در شکل اولیه آن، پتاسیم دارای یک شکل فلزی خاکستری نقره ای است، اما از ترکیبات (مانند پتاسیم هیدروکسید) بیشتر در مصارف صنعتی و شیمیایی استفاده می شود. اصل نام این عنصر از کلمه انگلیسی “potash” به معنای خاکستر گلدان و کلمه عربی qali به معنی قلیایی است. نماد K از کلمه لاتین kalium نشات گرفته است.

KOH یک ماده جامد بسیار رطوبتی است که آب را از هوا جذب می کند، بنابراین آن را به یک ماده خشک کننده آزمایشگاهی (ماده خشک کننده) مفید تبدیل می کند. از نظر حرارتی بسیار پایدار است (حتی در دماهای بالا تجزیه نمی شود). این ماده در آب حل می شود و محلول های آبی KOH به شدت قلیایی تشکیل می شود که پتاسیم لای نامیده می شود. این ماده به آسانی با اسیدها واکنش داده و انواع نمک های پتاسیم را ایجاد می کند که در صنعت کاربردهای فراوانی دارند.

 

پایداری و واکنش پذیری هیدروکسید پتاسیم

ثابت و پایدار در شرایط معمول استفاده و ذخیره سازی می باشد.

محصولات تجزیه خطرناک

مونوکسید کربن هنگام واکنش با کربوهیدرات ها و گاز هیدروژن هنگام واکنش با آلومینیوم، روی و قلع تولید می شود. اکسیداسیون حرارتی می تواند بخارهای سمی اکسید پتاسیم (K2O) تولید کند.

پلیمریزاسیون خطرناک

اتفاق نخواهد افتاد.

ناسازگاری

تماس با آب، اسیدها، مایعات قابل اشتعال و ترکیبات آلی هالوژن، به ویژه تری کلرواتیلن، ممکن است باعث آتش سوزی یا انفجار شود. تماس با نیترومتان و سایر ترکیبات مشابه نیترو باعث ایجاد نمک های حساس به ضربه می شود. تماس با فلزاتی مانند آلومینیوم، قلع و روی باعث تشکیل گاز هیدروژن قابل اشتعال می شود.

شرایط اجتناب

با گرما و رطوبت، ناسازگار است.

 

اقدامات آتش نشانی در مواجه با پتاسیم هیدروکسید

آتش

قابل احتراق نیست، اما تماس با آب یا رطوبت ممکن است گرمای کافی برای اشتعال مواد قابل احتراق ایجاد کند.

انفجار

می تواند با فلزات واکنش شیمیایی مانند آلومینیوم، روی، منیزیم، مس و غیره واکنش نشان دهد و گاز هیدروژن آزاد کند که می تواند با هوا مخلوط های انفجاری ایجاد کند.

 

 

کاربردهای هیدروکسید پتاسیم

 

  1. تهیه نمک ها

از نظر قلیایی بودن، پتاسیم هیدروکسید با اسیدهای مختلف واکنش نشان می دهد و از این واکنش اسید و باز برای تولید نمک های پتاسیم استفاده می شود. این نمک ها، به نوبه خود، دارای کاربردهای مختلفی هستند. به عنوان مثال، فسفات های پتاسیم کود هستند، از کربنات در تولید صابون و شیشه، از سیانور در استخراج و آبکاری طلا استفاده می شود و پرمنگنات یک ضد عفونی کننده است.

 

  1. خنثی سازی اسیدها

به عنوان یک قلیایی، از هیدروکسید پتاسیم برای خنثی سازی اسیدیته و تنظیم pH محلول ها استفاده می شود. در آنالیزهای شیمیایی، عامل تعیین کننده ای برای تیتراسیون اسیدها برای تعیین غلظت آنها است.

 

  1. تولید صابون

واکنش هیدروکسید پتاسیم با روغنها و چربیها در شرایط گرم، صابون سازی نامیده می شود. این واکنش برای تولید صابون های پتاسیم که نرمتر و محلول تر از صابون های حاصل از هیدروکسید سدیم هستند، مفید است. در نتیجه، صابون های مایع تمایل به صابون های پتاسیم ای دارند، در حالی که صابون های جامد تمایل به صابون های سدیم ای دارند.

صابون های پتاسیم به دلیل نرمی و حلالیت بیشتر به آب کمتری برای مایع شدن احتیاج دارند و بنابراین می توانند ماده تمیز کننده بیشتری نسبت به صابون های سدیم مایع داشته باشند.

 

  1. تولید باتری و سلول سوختی

از محلول آبی پتاسیم هیدروکسید به عنوان الکترولیت در انواع باتری ها از جمله باتری های قلیایی، نیکل-کادمیوم و دی اکسید منگنز-روی استفاده می شود. همچنین در انواع خاصی از پیل های سوختی الکترولیت است. محلول های پتاسیم هیدروکسید رسانای بهتر برق نسبت به محلول های هیدروکسید سدیم هستند و بنابراین بر دومی ترجیح داده می شوند.

 

از هیدروکسید پتاسیم برای شناسایی برخی از گونه های قارچ استفاده می شود. یک محلول آبی 3-5٪ KOH به گوشت قارچ استفاده می شود و محقق متوجه می شود که آیا رنگ گوشت تغییر می کند یا خیر. گونه های خاصی از قارچ های کبابی، گلدان های گلدان، پلیپورها و گلسنگ ها بر اساس این واکنش تغییر رنگ قابل شناسایی هستند.

 

  1. صنایع غذایی

در صنایع غذایی، ممکن است از آن در فرآوری شکلات و کاکائو، تولید رنگ کارامل و شستشو و لایه برداری شیمیایی میوه ها و سبزیجات استفاده شود.

در محصولات غذایی، هیدروکسید پتاسیم به عنوان غلیظ کننده مواد غذایی، عامل کنترل pH و تثبیت کننده غذا عمل می کند. FDA در صورت استفاده مطابق با روشهای ساخت خوب، آن را به عنوان ماده غذایی مستقیم بی خطر می داند. در سیستم شماره E به E525 معروف است.

 

  1. پیش ماده سایر ترکیبات پتاسیم

بسیاری از نمک های پتاسیم با واکنش های خنثی سازی مربوط به KOH تهیه می شوند. نمک های پتاسیم کربنات، سیانور، پرمنگنات، فسفات و انواع سیلیکات ها با تصفیه اکسیدها یا اسیدها با KOH تهیه می شوند. حلالیت زیاد فسفات پتاسیم در کودها مطلوب است.

 

  1. به عنوان الکترولیت

کربنات پتاسیم، حاصل از محلول هیدروکسید نشتی باتری قلیایی است

پتاسیم هیدروکسید آبی به عنوان الکترولیت در باتری های قلیایی مبتنی بر نیکل-کادمیوم، نیکل-هیدروژن و دی اکسید منگنز-روی استفاده می شود. پتاسیم هیدروکسید به هیدروکسید سدیم ترجیح داده می شود زیرا محلول های آن رساناتر هستند. باتری های هیدرید نیکل و فلز موجود در تویوتا پریوس از مخلوطی از هیدروکسید پتاسیم و هیدروکسید سدیم استفاده می کنند. باتری های نیکل-آهن همچنین از الکترولیت هیدروکسید پتاسیم استفاده می کنند.

 

  1. محصولات بهداشتی

برای تضعیف موی انسان در آماده سازی برای اصلاح نیز استفاده می شود. محصولات پیش اصلاح و برخی کرم های اصلاح حاوی هیدروکسید پتاسیم برای باز کردن کوتیکول مو و همچنین به عنوان یک ماده رطوبت زا برای جذب و تحمیل آب به ساقه مو عمل می کنند و باعث آسیب بیشتر به مو می شوند. در این حالت ضعیف، موها به راحتی توسط تیغ تراشیده می شوند.

 

  1. کاربردهای گوناگون

  • هیدروکسید پتاسیم یک کاتالیزور در فرآیند تولید بیودیزل از روغن و چربی است.
  • در ساخت کاغذ، به جداسازی لیگنین از الیاف سلولز کمک می کند.
  • این یک فرآورده در پردازش مرطوب نیمه هادی ها و یک ماده سفید کننده برای منسوجات است.
  • می تواند برای جذب دی اکسید کربن (CO2)، تری اکسید گوگرد (SO3) و تری اکسید نیتروژن (NO3) در جریانهای گاز استفاده شود.
  • این ماده همچنین برای از بین بردن تخلیه زهکشی، از بین بردن مو از پوست حیوانات و حل لاشه حیوانات استفاده می شود.
  • خواص خورنده پتاسیم هیدروکسید، آن را به عنصر مفیدی در عوامل و آماده سازی سطوح و موادی که می توانند در برابر خوردگی توسط KOH مقاومت کنند، تمیز و ضد عفونی می کند.
  • KOH همچنین برای ساخت تراشه نیمه هادی (به عنوان مثال اچ ناهمسانگرد مرطوب) استفاده می شود.
  • هیدروکسید پتاسیم اغلب ماده اصلی فعال در “پاک کننده های کوتیکول” شیمیایی است که در درمان های مانیکور استفاده می شود.

 

ایمنی کار با پتاسیم هیدروکسید

پتاسیم هیدروکسید و محلول های آن تحریک کننده های شدیدی برای پوست و سایر بافت ها هستند.

نگهداری و ذخیره سازی

  • اقدامات احتیاطی برای استفاده ایمن با احتیاط به کار بگیرید و ظرف را باز کنید.
  • فقط با تهویه مناسب استفاده کنید.
  • از هرگونه مواجهه خودداری کنید.
  • بعد از دست زدن کاملاً آن ها را بشویید.
  • شرایط نگهداری ایمن باشد.
  • در مکانی با تهویه مناسب نگه دارید.
  • ظروف را در محوطه ای خشک، خنک و دارای تهویه مناسب بسته نگه دارید.
  • این مواد را از غذا، نوشیدنی و خوراک دام دور نگه دارید.
  • در جابجایی / نگهداری مراقبت نمایید.

 

اثرات بالقوه بر سلامتی

استنشاق

تحریک کننده شدید است. تأثیرات ناشی از استنشاق گرد و غبار یا غبار بسته به شدت قرار گرفتن در معرض، از تحریک خفیف تا آسیب جدی دستگاه تنفسی فوقانی متفاوت است. علائم ممکن است شامل سرفه، عطسه، آسیب به مجاری بینی یا تنفسی باشد. غلظت زیاد می تواند باعث آسیب ریه شود.

گوارشی

سمی است. بلع ممکن است باعث سوختگی شدید دهان، گلو و معده شود. سایر علائم ممکن است شامل استفراغ، اسهال باشد. ممکن است باعث زخم شدن شدید بافت و مرگ شود. دوز کشنده تخمینی: 5 گرم.

تماس پوستی

خورنده! تماس با پوست می تواند باعث تحریک یا سوختگی شدید و ایجاد زخم در معرض بیشتر شود.

ارتباط چشمی

بسیار خورنده است! با پارگی، قرمزی، تورم باعث تحریک چشم می شود. قرار گرفتن در معرض بیشتر باعث سوختگی شدید همراه با احتمال کوری می شود.

قرار گرفتن طولانی مدت در کنار پتاس

تماس طولانی مدت با محلول های رقیق یا گرد و غبار پتاسیم هیدروکسید اثر مخربی بر روی بافت دارد.

تشدید شرایط قبلی

افرادی که از قبل اختلالات پوستی یا مشکلات چشمی یا اختلال عملکرد تنفسی دارند، ممکن است بیشتر در معرض اثرات ماده باشند.

 

اقدامات ایمنی پس از تماس

این ماده می تواند به بدن آسیبی هایی برساند بنابراین در صورت تماس با بدن نکات زیر را رعایت فرمایید:

تماس با پوست

در حالی که لباس های آلوده را از بین می برید، بلافاصله به مدت حداقل 15 دقیقه با آب فراوان بشویید

بلافاصله تحت مراقبت های پزشکی قرار بگیرید. سوختگی های شیمیایی باید توسط پزشک معالجه شود.

تماس چشمی

بلافاصله حداقل به مدت 15 دقیقه با آب فراوان چشم ها را شستشو دهید. اگر لنز دارید آنها را بردارید.

برای انجام پلک ها را از هم جدا نگه دارید. شستشو را ادامه دهید. بلافاصله تحت مراقبت پزشکی قرار بگیرید.

بلع

دهان را کاملاً با آب بشویید و مقدار زیادی شیر یا آب به افراد بدهید.

در صورت بروز استفراغ، سر باید پایین نگه داشته شود به طوری که استفراغ معده وارد ریه ها نشود. از مراقبت های پزشکی استفاده کنید و این دستورالعمل ها را دنبال کنید.

تنفس

در صورت تنگی نفس، اکسیژن بدهید. قربانی را گرم نگه دارید. قربانی را تحت نظر داشته باشید.

استنشاق، فرد آسیب دیده را به هوای تازه منتقل کرده و تحت نظر فرد را آرام نگه دارید. از مراقبت های پزشکی استفاده کنید

 

تفاوت سود و پتاس

سود و پتاس از مهمترین ترکیبات دسته هیدروکسیدها میباشند. این دسته از مواد که در صنعت نیز از اهمیت و کاربرد بالایی برخوردارند و در ساختار خود دارای  گروه هیدروکسیل((OHبوده که محلول های آن ها دارای خاصیت قلیایی و مزه تلخ بوده که می تواند اسید ها را خنثی و رنگلیتموس قرمز را به آبی تبدیل کند.

تفاوت میان سود (سدیم هیدروکسید) و پتاس (پتاسیم هیدروکسید) تا اوایل قرن ۱۹ همچنان ناشناخته باقی مانده بود اگرچه شیمیدانان از زمان های قبل احتمال داده بودند که خاک های قلیایی دارای اکسیدهای فلزی باشند اما این تفاوت به طور قطع مشخص نشده بود حتی لاوازیه در این مورد نظر قطعی و معلومی نداشت و نمی دانست که جزء اصلی سود و پتاس چیست تنها در یک فرضیه حدس می‌زد که ازت یکی از اجزای تشکیل دهنده این مواد باشد.

جداسازی سدیم و پتاسیم در مسیر شناخت سود و پتاس

تعیین تفاوت و شناسایی دقیق سود و پتاس توسط همفری دیوی دانشمند انگلیسی انجام شد. با وجود مشکلاتی که وی در ابتدای مسیر استخراج فلز از سود و پتاس توسط پیل گالوانیک داشت به زودی به خطای خودش پی برد و فهمید که با به کار بردن محلول آبی اشباع شده می تواند مانع از تجزیه نمک‌ها شود سرانجام در اکتبر سال ۱۸۰۷ دیویی تصمیم گرفت که در فرآیند استخراج خود از پتاس مذاب استفاده کند و هنگامی که الکترولیز را شروع کرد متوجه دانه های کوچک مشابه جیوه و دارای جلای فلزی بر روی قطب منفی سلول الکتروشیمیاییشد.دیوی مشاهده کرد برخی از این دانه ها فوراً به حالت انفجاری می سوختند و شعله درخشانی پدید می آوردند در حالیکه برخی دیگر به حالت کدر در آمده و قشر نازک سفیدی روی سطح آنها را می پوشاند.

با انجام آزمایش های مشابه و متعدد در این زمینه نتیجه گرفت که دانه های مشاهده شده بر روی قطب منفی همان ماده‌ای است که وی در جستجویش بوده و این ماده فلز قلیایی پتاسیم است که شدیداً قابل اشتعال می باشد.دیوی فلز به دست آمده از الکترولیز را به دقت مورد بررسی و آزمایش قرار داد و متوجه شد که وقتی با آب ترکیب می شود شعله مشاهده شده ناشی از سوختن هیدروژن آزاد شده از آب در اکسیژن هوا است.

او توانست با به کار بستن روش مشابه بر روی سدیم هیدروکسید یا همان سود موفق به جداکردن فلز قلیایی دیگر یعنی سدیم شود. در نتیجه تفاوت میان سود و پتاس که از قبل تنها خاصیت قلیایی مشابه آن ها شناخته شده بود؛ مشخص شد که این دو ماده از دو فلز قلیایی متفاوت حاصل شده اند.

تفاوت پتاس و سولوپتاس چیست؟

سولوپتاس یا همان سولفات پتاسیم محلول در آب از دسته ترکیباتپرکاربرد در صنایع کود شیمیایی و کشاورزی بوده که با ترکیب شیمیایی اکسید پتاسیمK2O 51% و گوگرد تری اکسید SO346% با نام تجاری سولوپتاس شناخته می‌شود.سولوپتاس ph سطح ریشه ها در خاکهای قلیایی و شور را کاهش داده و در نتیجه حلالیت و جذب فسفر آهن و ریز مغذی ها به وسیله ریشه گیاهان را تسهیل می کند.

عنصر پتاسیم در ساختار هیچ یک از گیاهان، برگ ها، درختان و میوه ها به صورت قابل توجه وجود ندارد اما همواره این عنصر نقش بسیار مهم در رشد گیاهان و درختان دارد. عنصر پتاسیم با افزایش سرعت انتقال کربوهیدرات ها آمینو اسید ها و ریز مغذی ها در تمامی بخش های گیاه مانند ساقه ها و برگ ها باعث افزایش سرعت رسیدن میوه ها شده و همچنین این ماده باعث افزایش ضخامت دیواره ساقه ها میشود که در پی آن مقاوم شدن گیاه در برابر سرما و گرما حاصل میشود.

سولو پتاس که ترکیبی بسیار کاربردی در صنایع کود شیمیایی است برخلاف تشابه اسمی با پتاس (پتاسیم هیدروکسید) دارای ترکیبات یکسان با آن نیست و مواد تشکیل دهنده و کاربردهای متفاوت دارد و به عنوان کودی کاملاً عاری از نیترات و ۱۰۰ درصد محلول در آب  دارای پایین‌ترین شاخص آبشویی و ضریب شوری نسبت به سایر کودها است که همه ساله در کشت انواع محصولات کشاورزی کاربرد های فراوانی دارد.

کود های دارای نیترات نیز برای بسیاری از گیاهان مورد نیاز است که شما میتوانید برای این کار از پتاسیم نیترات استفاده کنید.

کشورهای برتر تولید کننده پتاس بر اساس میزان و حجم تولید

  1. کانادا (کانادا با تولید پتاس در سال 2019 با رشد 1.3 میلیون MT نسبت به سطح تولید 2018، بزرگترین تولید کننده پتاس جهان است.)
  2. بلاروس
  3. روسیه
  4. چین
  5. آلمان
  6. اردن
  7. چین
  8. اسپانیا
  9. ایالات متحده
  10. کره جنوبی

شرکت بیسموت تلاش نموده است تا انواع مواد شیمیایی را با بهترین کیفیت در اختیار مشتریان قرار دهد.

منابع:

https://www2.atmos.umd.edu/~russ/MSDS/potassium_hydroxide.htm

https://pubchem.ncbi.nlm.nih.gov/compound/Potassium-hydroxide

https://sciencing.com/uses-potassium-hydroxide-5410923.html

اشتراک
50
حسین ایمنی پور
حسین ایمنی پور
مهندسی شیمی شریف ; علاقه مند به دیجیتال مارکتینگ و سئو

مطالب مرتبط

نمک راشل
4 اردیبهشت 1401

نمک راشل


اطلاعات بیشتر
اکسید آلمینیوم
16 اسفند 1400

اکسید آلومینیوم


اطلاعات بیشتر
روغن سیلیکون
7 اسفند 1400

روغن سیلیکون


اطلاعات بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آماده یک گفتگوی خوب هستید؟

۰۲۱۷۱۰۵۷۲۹۷

خرید مواد شیمیایی

 

فهرست مطلب

  • خرید پتاسیم هیدروکسید
  • با توجه به قیمت پتاسیم هیدروکسید در ایران چگونه بهترین خرید را داشته باشیم؟
  • خواص
  • روش تولید هیدروکسید پتاسیم
  • خواص هیدروکسید پتاسیم
  • ساختار پتاسیم هیدروکسید
  • خواص فیزیکی هیدروکسید پتاسیم
  • خواص شیمیایی پتاسیم هیدروکسید
  • اقدامات آتش نشانی در مواجه با پتاسیم هیدروکسید
  • کاربردهای هیدروکسید پتاسیم
  • ایمنی کار با پتاسیم هیدروکسید
  • نگهداری و ذخیره سازی
  • اثرات بالقوه بر سلامتی
  • اقدامات ایمنی پس از تماس
  • تفاوت سود و پتاس
  • جداسازی سدیم و پتاسیم در مسیر شناخت سود و پتاس
  • تفاوت پتاس و سولوپتاس چیست؟
  • کشورهای برتر تولید کننده پتاس بر اساس میزان و حجم تولید
  • منابع:

ممکنه از این مطالب نیز خوشتون بیاد

  • نمک راشل0
    نمک راشل
    4 اردیبهشت 1401
  • اکسید آلمینیوم0
    اکسید آلومینیوم
    16 اسفند 1400
  • روغن سیلیکون0
    روغن سیلیکون
    7 اسفند 1400
  • تری سدیم فسفات0
    تری سدیم فسفات
    9 آبان 1400
  • 0
    نایسین در صنایع مختلف + خرید نایسین با قیمت مناسب
    22 مهر 1400
  • سدیم آلژینات0
    آلژینات سدیم
    3 شهریور 1400
برای خرید مواد شیمیایی همین الان به شرکت بیسموت (با کلیک بر روی همینجا) مراجعه کنید

تلفن شرکت : ۰۲۱۷۱۰۵۷۲۹۷

ایمیل : himenipour@gmail.com

تلگرام پشتیبانی : @Bismoot_support

درباره ما

همکاری با ما 

فروش مواد شیمیایی مرک

درباره ما

شرکت بیسموت با هدف تامین مواد شیمیایی با کیفیت و سریع، برای انواع مواد شیمیایی صنعتی، بهداشتی، غذایی و انواع حلال های شیمیایی شروع به کار کرده که به فضل الهی در این چند ساله توانسته اعتماد شرکت ها زیادی را جلب کند.

تمام حقوق برای بیسموت محفوظ است.
۰۲۱۷۱۰۵۷۲۹۷