کات کبود با نام علمی Copper II Sulfate یک ترکیب شیمیایی در خانواده نمک ها می باشد. این ترکیب شیمیایی با فرمول شیمیایی CuSO4 شناخته می شود. این ماده شیمیایی به عنوان نمک سولفات همراه با فلز مس مشهور است. از حلال های این ماده می توان به آب، متانول و گلیسرول اشاره نمود. شایان ذکر است که این ماده به عنوان یک ماده قی آور شناخته می شود که کاربرد های گسترده ای دارد.
مس (II) سولفات با فرمول شیمیایی مذکور و اسامی جایگزین زیر بر اساس درجه بندی مخصوص خود یافت می شود:
مس سولفات با CAS Number به شماره ۷-۹۸-۷۷۵۸ یافت می شود.
شما برای هر کدام از گزینه های زیر و به طور کلی خرید مس سولفات و هر مواد شیمیایی میتوانید به راحتی به شرکت بیسموت مراجعه کرده و اقدام به تهیه مواد مورد نیاز خود و اضافه کردن تمام اقلام مورد نیاز کرده . احتمالا اولین سوال شما این است که سولفات مس از کجا بخریم , جواب شما همین جا، شرکت بیسموت است 🙂
شماره تماس برای خرید : 02128422797
مس سولفات به طور کلی ظاهری پودری به رنگ سبز کم رنگ یا سفید متمایل به خاکستری دارد. این ماده شیمیایی حل پذیر در آب می باشد. واکنش حل شدن آن در آب طی یک فرایند حرارت زا انجام می گردد. پس از اتمام این واکنش یک ترکیب مایع به دست می آید که این ترکیب با هندسه مولکولی هشت سطحی همراه با خاصیت پارا مغناطیسی در دسترس می باشد.
این ماده شیمیایی در انواع درجه خلوص های ۱۸ تا ۲۰ درصد الی ۲۴ درصد یافت می شود. این ماده با توجه به مشخصات فیزیکی و شیمیایی خود در دمای ۵ الی ۳۰ درجه سانتی گراد نگهداری می شود. دیگر ویژگی های این ماده عبارتند از:
برای خرید مس سولفات همین الان از پلتفرم بیسموت اقدام کنید
مس سولفات به طور کلی به عنوان یک نمک آب تبلور شناخته می شود. این ماده شیمیایی در ساختار خود الگویی تکرار شونده از کریستال ها را به صورت منحصر به فردی دارا می باشد.
برای مطالعه بیشتر نیز درباره اطالاعات دقیق علمی این ماده میتوانید به سایت پاب کِم مراجعه کنید که برای شما ادرس را زیر قرار داده ایم
https://pubchem.ncbi.nlm.nih.gov/compound/Copper-sulfate
گرید های شیمیایی مس سولفات
مس سولفات با توجه به ساختار مولکولی در دسته بندی انواع گریدهای مواد شیمیایی در گرید مواد معرف و مواد ACS موجود است. این ماده شیمیایی همچنین در دو گرید شیمیایی زیر به فروش می رسد:
مس سولفات در فرم های متفاوت یافت می شود که در آب پوشی های مختلف یافت می شوند. این ماده شیمیایی با درجه های متفاوت آب پوشیدگی خود دسته بندی می شود. این ماده می تواند با فرمول شیمیایی CuSO4(H2O)x از ۱ الی ۵ مولکول آب را در ساختار خود بگنجاند. طبقه بندی درجات این ماده به شرح زیر می باشد:
این نوع از این ماده شیمیایی به عنوان مس سولفات بی آب به طور طبیعی قابل دسترس در طبیعت است. این نوع در طبیعت به صورت نوعی کانی کلوکسیانیت (Chalococyanite) بر پایه مس CuSO4 یافت می شود. به منظور دست یابی به فرم نمک بدون آب می بایستی نوع ۵ آبه آن را تا دمای ۱۵۰ درجه سانتی گراد حرارت داد. سپس طی گرمای داده شده در ساختار ترکیب تغییراتی ایجاد می شود.
این ماده شیمیایی به رنگ سفید می باشد که معمولا حاوی مقدار ۸۱/۳۹ درصد مس و ۹۱/۶۰ درصد سولفات است. این ماده همچنین به صورت پودری یافت شده و جرم مولکولی آن در حدود ۶۰۹/۱۵۹ گرم بر مول گزارش شده است. از طرف دیگر چگالی این ماده معادل ۶۰/۳ گرم بر سانتی متر مکعب می باشد.
این نوع از این ماده شیمیایی به عنوان رایج ترین فرم این ترکیب شیمیایی با فرمول شیمیایی CuSO4(H2O)5 موجود می باشد. این دسته از ماده مذکور حاصل ترکیبی از سولفوریک اسید و کوپر اسید می باشد. ماده حاصل واکنش بین این دو ماده کریستال های بزرگ و آبی رنگی درخشان و روشن است.
این فرمول حاوی ۵ مولکول آب در ساختار خود است که به زاج آبی نیز مشهور است. این ماده شیمیایی حاوی ۴۷/۲۵ درصد مس و ۴۷/۳۸ درصد دیگر از سولفات تشکیل شده است. همچنین این ماده به سادگی در هوا شوره زده و محلول در متانول و گلیسرول است. از طرف دیگر قابلیت انحلال در آب را دارد و از مواد جاذب رطوبت به شمار می رود.
مس سولفات به طور کلی شامل مقدار قابل توجهی از مس است. این عنصر به وفور در طبیعت یافت می شود و بسیار برای بدن مفید می باشد. این ماده شیمیایی با توجه به اهمیت آن در صنایع گوناگون استفاده می شود که عمده آن در صنعت کشاورزی دیده می شود.
از این ماده شیمیایی در صنعت کشاورزی بیشترین استفاده می شود. این امر سبب شده است تا حدود سه چهارم ماده تولیدی این ماده در این صنعت به کار برده شود. مصارف این ماده در این صنعت عبارتند از:
این ماده شیمیایی در کاربرد خود به عنوان قارچ کش با کلسیم هیدروکسید ترکیب می شود. نوع مورد استفاده در این فرایند نوع هیدراته آن می باشد. این ترکیب همچنین به درمان بیماری های گیاهی ناشی از انواع قارچ ها و باکتری ها کمک می کند. این بیماری ها شامل کپک و بیماری سفیدک پودری می شود.
در موارد دیگر این ماده می تواند در تشکیل ویتامین A موثر باشد و سبب تحریک شود. این ماده شیمیایی همچنین در سیستم های آنزیمی نقش مهمی ایجاد می کند. طی این فرایند بیوسنتز و فعالیت اتیلن به عنوان یک هورمون رسیدگی کننده میوه ها انجام می شود.
این ماده شیمیایی در دیگر مصارف خود در صنایع آبکاری به کار گرفته می شود. در این فرایند از جریان الکتریکی جهت انتقال مس موجود در کاتد به کاتد فلز مورد آبکاری استفاده می شود. این فرایند به الکترولیز معروف است. لذا لازمه این انتقال وجود یک محلول الکترولیت است که این محلول یکی از دو مورد زیر است:
استفاده از هر کدام از محلول ها شرایط خاصی دارد. محلول سدیم کلرید به عنوان محلول مورد نیاز در الکترولیت به تهویه مناسب نیاز دارد. این امر در حالی رخ می دهد که گاز های سمی و کلر تولید شده خطراتی برای انسان فراهم می آورند. این ترکیب شیمیایی برای آزمایشگاه هایی که بیش از ۱ نوع آبکاری را انجام می دهند، مفید است. دلیل این توصیه تسهیل تعویض محلول الکترولیت به جای آند آن می باشد.
در محلول مس سولفات با توجه به ترک کردن محلول توسط مس، این ماده در مرحله بعد بر روی آند می نشید. این پوشش که بر سطح آند قرار گرفته است سبب می شود تا سولفور مذکور در محلول الکترولیز باقی بماند.
برای خرید مس سولفات و برای جواب دادن به سوال سولفات مس از کجا بخریم به ما مراجعه کنید
این ماده شیمیایی یکی از مهمترین نقش های خود را در صنایع رنگ ایفا می کند. این ماده همچنین در ساخت ترکیبات رنگدانه ها (پیگمنت ها) مفید می باشد. این رنگدانه ها رنگی بین سبز و آبی دارند که بسیار در برابر اسید و گرما حساس می باشند. از انواع این رنگدانه ها می توان به کربنات مس اشاره نمود. این رنگ ها برای شیشه، سرامیک و چسب استفاده می شوند.
رنگدانه های تولید شده در قرون ۱۵ الی ۱۶ میلادی بر روی مقبره های مصر باستان و اروپا مورد استفاده بوده است. این ماده همچنین با افزودن آهک، آمونیاک و پتاس به نمک قابل حلی از مس مانند مس سولفات و یا مس سولفیت می تواند واکنش را انجام دهد.
کاربرد های دیگر این ماده شیمیایی به شرح زیر می باشند:
مس سولفات در دو نوع هیدراته و ۵ آبه به صورت زیر تولید می گردد.
این ماده از واکنش بین فلز مس، هوا و سولفوریک اسید تولید می شود. واکنش مذکور آن به شرح زیر می باشدد:
2Cu + 2H2SO4 + O2 → 2 CuSO4 + 2H2O
این ماده از واکنش بین مس اکسید با سولفوریک اسید تولید می گردد. واکنش مذکور به شرح زیر است:
CuO + H2SO4 → CuSO4 + H2O
این واکنش ها طی روش های گوناگونی صورت می گیرند. روش های تولید این ماده به شرح زیر می باشد:
این ماده در مواردی می تواند طی محلول شدن به خاک اضافه گردد یا محلول پاشی صورت بگیرد. فرم قابل جذب آن در خاک به صورت مس ۲ بار مثبت می باشد. این ماده در حد ۶۰۰ الی ۱۲۰۰ گرم در ۱۰۰۰ لیتر آب می تواند نتیجه بهتری را در فصل بهار به ارمغان آورد. همچنین غلظت زیاد این ماده می تواند سبب موارد ذیل شود:
مس سولفات در بسته بندی های ۲۵ کیلوگرمی در کیسه های مخصوص صادر و وارد می شود و نهایتا به فروش می رسد. این ماده همچنین اغلب با درصد خلوص ۸/۹۸ درصد و بالاتر موجود می باشد.
امیدوواریم به سوالات شما بخصوص سولفات مس از کجا بخریم جواب خوبی داده باشیم و باعث خریدی خوب برای خرید مس سولفات شده باشیم
منابع مطالعاتی دیگر :
https://en.wikipedia.org/wiki/Copper(II)_sulfate
3 دیدگاه
خیلی متن کاملی بود
اگر من بخوام نگه داری کنم سولفات مس رو چه راه حلی پیشنهاد میکنین برای جلوگیری از نم گرفتن سولفات مس ؟
چون ما اکثرا برای مصرف مصرف تازه تازه تهیه میکنیم یکم سخته میخوایم که یکم بیشتر تهیه کنیم تا وقتمون هدر نره
خیلی ممنون
میتوانید با استفاده از قرار دادن سیلیکاژل در اطراف کیسه میتوانید از نفوذ رطوبت به داخل کیسه جلوگیری کنین و خیالتون راحت باشه که دیگه رطوببت نمیگیره
خواستید میتونید بیشتر هم دربارش توی مطلب سیلیکاژل بیشتر درباره سیلیکاژل بخونید که بتونید درست ازش استفاده کنید
این مطلب رو حتما ببینین خیلی مطلب کاملی بود